דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (כ- 30-36 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת ספרה
מעדן מהמטבח הטריפוליטאי
  • הכנת בצק הסולת:
  • 1 לערבב בקערה את הסולת, הסוכר, השמן, המים, סוכר הוניל, מיץ התפוזים, גרידת התפוז, אבקת האפייה ותבלין המסטיקא. לערבב לתערובת אחידה ולהשהות בצד כשעה.
  • 2 לערבב את התמרים המרוסקים עם הקינמון והציפורן.
  • 3 לשטח על תבנית מלבנית (חד פעמית גדולה) חצי מבצק הסולת, לפזר את תערובת התמרים ולסגור מעל עם חצי הבצק שנותר.
  • 4 לחתוך לריבועים (כ- 30-36 מנות) ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 40-50 דקות עד להזהבה יפה ולקרר.
  • הכנת סירופ הסוכר:
  • 1 לבשל את המים והסוכר כ- 10 דקות.
  • 2 להוריד מהאש, להוסיף את מיץ הלימון ומי הורדים, ולמזוג על העוגה.
  • 3 מתקבלת עוגת ספרה פשוט מושלמת!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את התמרים בכוס צימוקים כהים.

העוגה טעימה לאחר יום - לאחר שספגה את כל הטעמים. המתכון של דודה שלי, לידיה נגר ז"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 12.6% 6% 79.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב