הכנת בצק הסולת:
1. לערבב בקערה: סולת, סוכר, שמן, מים, סוכר וניל, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, אבקת אפייה ותבלין המסטיקא.
2. לערבב לתערובת אחידה ולהשהות בצד כשעה.
3. לערבב את התמרים המרוסקים עם הקינמון והציפורן.
4. לשטח על תבנית מלבנית (חד פעמית גדולה), חצי מבצק הסולת.
5. לפזר את תערובת התמרים.
6. לסגור מעל עם חצי הבצק שנותר.
7. לחתוך לריבועים (כ- 30-36 מנות).
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 40-50 דקות, עד להזהבה יפה.
9. לקרר.
הכנת סירופ הסוכר:
1. לבשל את המים והסוכר כ- 10 דקות.
2. להוריד מהאש ולהוסיף את מיץ הלימון ומי הורדים.
3. לשפוך על העוגה.
4. בתיאבון
העוגה טעימה לאחר יום - לאחר שספגה את כל הטעמים. המתכון של דודה שלי, לידיה נגר ז"ל.