דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממתק תמרים ואגוזים
ממתק תמרים ואגוזים

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (כ- 30 חתיכות בעובי של 1 ס"מ)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכניסו אל מחבת עבה וחמה את אגוזי הלוז, השומשום, אגוזי המלך והפיסטוקים, והקפיצו כמה דקות לקלייה קלה. העבירו את תערובת האגוזים לקערה גדולה, והניחו בצד לצינון.
  • 2 ערבבו בסיר קטן וחסין אש את הדבש, הסוכר ומיץ התפוזים. הניחו מעל להבה בינונית והמשיכו לערבב עד להמסה מלאה של הדבש והסוכר.
  • 3 הוסיפו את סירופ הדבש והסוכר אל הקערה עם תערובת האגוזים והשומשום, והוסיפו גם את מחית התמרים. שימו לב: התערובת חמה מאוד בהתחלה, נא לא להכניס ידיים, אלא לערבב עם כף.
  • 4 עיטפו תבנית מאורכת או רינג מלבני (30X10) בניילון נצמד, גיזרו את הניילון מלמעלה (כך שיישאר מצופה רק בתחתית) והניחו מעל מגש או תבנית שטוחה.
  • 5 מלאו את הרינג בתערובת, לצורך כך הרטיבו מעט את הידיים ודיחסו היטב את התערובת אל תוך התבנית/רינג. כעת עיטפו את התבנית/רינג בניילון נצמד גם בחלקו העליון והכניסו למקפיא. אפשרות שניה ויותר פשוטה היא ליצור מהתערובת גלילים, לעטוף אותם הדוק הדוק בניילון נצמד ולהכניס להקפאה עד להתייצבות לשעתיים לפחות.
  • 6 לאחר ההקפאה הוציאו מהתבנית, וחיתכו בעזרת סכין חדה פרוסות יפות.
  • 7 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • הערות/הארות:
  • 1 הממתק אולי נראה קשה בתמונה, אבל הוא ממש לא. הוא אמנם יציב אבל רך ומפנק באכילתו.
  • 2 את אגוזי הלוז, הפיסטוקים, השומשום, אגוזי המלך ו/או השקדים יש לקנות לא קלויים (הקלויים פשוט מגיעים בדרך כלל כבר מומלחים וזה לא מתאים לנו למתכון).
  • 3 יש לשמור את הממתק לאחר הפריסה (לאחר הקפאה) בקופסה אטומה במקרר.
  • 4 אם המסה שמתקבלת אינה סמיכה מספיק אפשר להוסיף עוד כ- 50 גרם שומשום.

ציוד נדרש: תבנית מאורכת או רינג מלבני 30X10.

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)162390
חלבונים (גרם)3.51 8.47
פחמימות (גרם)2150
מתוכן סוכרים (גרם)6.8 16.39
שומנים (גרם)8.11 19.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.83 2.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)5.4213.08
סיבים תזונתיים (גרם)3.04 7.33
מים (גרם)1.854.46
ויטמין A (מק"ג)0.050.11
ויטמין B (מ"ג)0.380.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.5913.48
ויטמין C (מ"ג)0.340.81
ויטמין E (מ"ג)1.383.32
ויטמין K (מק"ג)0.471.14
סידן (מ"ג)111.25268.28
ברזל (מ"ג)0.320.76
מגנזיום (מ"ג)14.6935.42
זרחן (מ"ג)26.1363
אבץ (מ"ג)0.20.47
אשלגן (מ"ג)98.74238.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.671.61
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.661.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.556.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.536.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 22.9% 9.9% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פסטה בולונז קלה להכנה

פסטה בולונז קלה להכנה

חצילים אפויים בטעם אחר

חצילים אפויים בטעם אחר

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

תפוח אדמה קריספי

תפוח אדמה קריספי

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪