דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דבלה
דבלה
דבלה
דבלה מתוקה וטעימה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לאחד את הביצים עם 2 כוסות קמח לבצק (אין צורך ללוש - הבצק דומה לבצק של פסטה).
  • 2 להכניס לקירור לכשעה.
  • 3 לרדד על משטח מקומח היטב את הבצק לעובי דק דק כמו לפסטה.
  • 4 לחתוך רצועות ברוחב 10 ס"מ ואורך 25 ס"מ בערך.
  • 5 לקחת רצועה מרודדת, לתפוס בקצה עם מזלג ולהכניס לשמן הרותח (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן - כמות מוערכת שנספגת בכל דבלה היא כף שמן).
  • 6 לטגן ולגלגל תוך כדי טיגון לצורת ספירלה. לטגן עד להזהבה קלה - להיזהר לא לשרוף!
  • 7 לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה, להמשיך בבישול כ- 10 דקות שיסמיך מעט, ולהוריד מהאש.
  • 8 לאחר הטיגון לטבול את הדבלה ברוטב ולפזר סוכריות או שומשום מעל.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדבלה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. המתכון של סבתא שלי גרציה מימון ז"ל.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)202309
חלבונים (גרם)2.93 4.49
פחמימות (גרם)2538
מתוכן סוכרים (גרם)8.99 13.76
שומנים (גרם)10.21 15.62
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 1.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 38.71
נתרן (מ"ג)10.9116.7
סיבים תזונתיים (גרם)0 0.01
מים (גרם)24.0736.83
ויטמין A (מק"ג)10.8916.66
ויטמין B (מ"ג)0.160.25
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.335.09
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין C (מ"ג)0.460.7
ויטמין D (מק"ג)0.140.21
ויטמין E (מ"ג)0.070.11
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)4.516.9
ברזל (מ"ג)0.120.18
מגנזיום (מ"ג)1.061.62
זרחן (מ"ג)13.5220.69
אבץ (מ"ג)0.090.14
אשלגן (מ"ג)10.816.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.9% 7.7% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.