דבלה מתוקה וטעימה
1. לאחד את הביצים עם 2 כוסות קמח לבצק (אין צורך ללוש - הבצק דומה לבצק של פסטה).
2. להכניס לקירור לכשעה.
3. לרדד על משטח מקומח היטב את הבצק לעובי דק דק כמו לפסטה.
4. לחתוך רצועות ברוחב 10 ס"מ ואורך 25 ס"מ בערך.
5. לקחת רצועה מרודדת, לתפוס בקצה עם מזלג ולהכניס לשמן הרותח (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן - כמות מוערכת שנספגת בכל דבלה היא כף שמן).
6. לטגן ולגלגל תוך כדי טיגון לצורת ספירלה. לטגן עד להזהבה קלה - להיזהר לא לשרוף!
7. לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה, להמשיך בבישול כ- 10 דקות שיסמיך מעט, ולהוריד מהאש.
8. לאחר הטיגון לטבול את הדבלה ברוטב ולפזר סוכריות או שומשום מעל.
9. בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדבלה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. המתכון של סבתא שלי גרציה מימון ז"ל.