גבינה טבעונית בסגנון צפתית
1. טוחנים בבלנדר כוס קשיו עם רבע כוס מים, כף מיץ לימון ותבלינים.
2. שמים בסיר כוס מים יחד עם כף אבקת אגר אגר, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
3. שופכים את המים עם האגר אגר לתוך הבלנדר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מעבירים לקערה ומערבבים לתוך הגבינה 20 זיתים קצוצים או שמהדקים אותם לתחתית תבנית סיליקון (ניתן לחילופין להוסיף לגבינה זעתר, קצח, קצת תבלין צ`ילי חריף והאפשרויות עוד רבות). אפשרות נוספת היא להעביר מחצית מהגבינה לתבנית, מעל את הזיתים (בתור שכבה אמצעית) ומעל עוד שכבת גבינה.
5. מעבירים למקרר ל- 12 שעות (להתייצבות).
6. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את אבקת האגר אגר. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית הקשיו.