דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (כ- 50 עלי גפן ממולאים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עלי גפן ממולאים באורז מלא
אורז מלא בריא יותר
  • 1 להשרות את האורז בקערה לכשעה.
  • 2 לשטוף את עלי הגפן במים (מומלץ להשתמש בעלי גפן טריים אך אפשר גם מצנצנת), לשים את העלים בקערה, למלא במים עד כדי כיסוי ולהשרות כחצי שעה.
  • 3 לסנן את האורז ולשים בקערה. לגרד בפומפייה בצל, גזר ועגבניות, ולהוסיף לקערת האורז.
  • 4 להוסיף תבלינים, לימון סחוט ו- 2 כפות שמן זית, ולערבב הכל יחד היטב.
  • 5 לסנן את המים מעלי הגפן ועל מגש לקחת עלה ולפתוח אותו כאשר החלק הגס כלפינו (הצד החלק כלפי מטה).
  • 6 לשים בערך כפית מהמילוי בחלק הקרוב אלינו ולקפל קיפול אגרול. כך ממלאים את יתר העלים ומניחים במגש/צלחת גדולה (קיפול אגרול: את שני הצדדים החיצוניים מכניסים פנימה מעט (לכיוון המילוי) ואת החלק שקרוב אלינו מגלגלים מעל, כך שיוצא מעין צורת אגרול כמו בתמונה).
  • 7 בסיר שמים כף שמן זית ומחממים כדקה על אש בינונית. מניחים בתחתית הסיר את עיגולי העגבניה ומעל מניחים בצפיפות את עלי הגפן (במעגל) - אם אין מקום עולים קומה.
  • 8 מוסיפים מים עד כדי כיסוי. בכוס שמים חצי כוס מים ואת הפפריקה, הכמון והפלפל הלבן. מערבבים ושופכים מעל עלי הגפן.
  • 9 שמים צלחת מעט יותר קטנה בקוטר (כדי שהעלים לא יעלו/ייפתחו), מורידים את האש לקטנה ומבשלים כ- 30-45 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד טחינה ולימון כמו בתמונה.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הגפן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 14.9% 8.6% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב