דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 889 גרם למנה\יחידה

  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
  • בטטה - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • אפונה -  כוסות - סה"כ (192 גרם)
    אפונה יבשה
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
    מקולף
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    מקולפת
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח שולחן עדין - כפית גדושה
  • פלפל שחור - כפית גדושה
    גרוס טרי
  • מים - 5 כוסות רגילות - סה"כ (1.5 ליטר)
    עד כיסוי הירקות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
  • בצל שאלוט - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (80 גרם)
  • גאראם מסאלה - 1/2 כפית

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות סמיך
  • 1 להכין את כל הירקות (קילוף, חיתוך וכו`) על קרש חיתוך.
  • 2 את הבצלים להשאיר שלמים אך מקולפים.
  • 3 לטגן את הירקות בשמן.
  • 4 להוסיף את התבלינים.
  • 5 להוסיף את האפונה היבשה והבצלים השלמים.
  • 6 לטגן ולערבב מספר דקות.
  • 7 להוסיף מים עד כיסוי הירקות.
  • 8 להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד התרככות מלאה של הירקות.
  • 9 להוציא את הירקות לקערה ולהעביר במעבד מזון.
  • 10 להוסיף חזרה למי הבישול.
  • 11 רצוי להשאיר מספר חתיכות קטנות של הירקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 4.7% 8.9% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב