דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 889 גרם למנה\יחידה

  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
  • בטטה - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • אפונה -  כוסות - סה"כ (192 גרם)
    אפונה יבשה
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
    מקולף
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    מקולפת
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח שולחן עדין - כפית גדושה
  • פלפל שחור - כפית גדושה
    גרוס טרי
  • מים - 5 כוסות רגילות - סה"כ (1.5 ליטר)
    עד כיסוי הירקות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
  • בצל שאלוט - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (80 גרם)
  • גאראם מסאלה - 1/2 כפית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להכין את כל הירקות (קילוף, חיתוך וכו`) על קרש חיתוך.
  • 2 את הבצלים להשאיר שלמים אך מקולפים.
  • 3 לטגן את הירקות בשמן.
  • 4 להוסיף את התבלינים.
  • 5 להוסיף את האפונה היבשה והבצלים השלמים.
  • 6 לטגן ולערבב מספר דקות.
  • 7 להוסיף מים עד כיסוי הירקות.
  • 8 להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד התרככות מלאה של הירקות.
  • 9 להוציא את הירקות לקערה ולהעביר במעבד מזון.
  • 10 להוסיף חזרה למי הבישול.
  • 11 רצוי להשאיר מספר חתיכות קטנות של הירקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אלינוער מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36641
חלבונים (גרם)9.35 1.05
פחמימות (גרם)758
מתוכן סוכרים (גרם)21.55 2.42
שומנים (גרם)4.97 0.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.49 0.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
נתרן (מ"ג)1,489167.39
סיבים תזונתיים (גרם)15.89 1.79
מים (גרם)791.3788.98
ליקופן (מ"ג)0.890.1
ויטמין A (מק"ג)2,539285.43
ויטמין B (מ"ג)8.380.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.440.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.030.45
ויטמין B5 (מ"ג)2.540.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)112.4712.65
ויטמין C (מ"ג)71.148
ויטמין E (מ"ג)2.620.29
ויטמין K (מק"ג)41.974.72
סידן (מ"ג)178.8720.11
ברזל (מ"ג)3.440.39
מגנזיום (מ"ג)128.8714.49
זרחן (מ"ג)269.4130.29
אבץ (מ"ג)1.970.22
אשלגן (מ"ג)1,751196.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.540.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.070.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.610.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.550.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 4.7% 8.9% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.