דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית אדומה ולבנה
מרק שעועית אדומה ולבנה
מרק שעועית ללא עגבניות או רסק

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את השעועית (שני הסוגים או רק שעועית לבנה אם רוצים) יש להרתיח עד שהמים מבעבעים, להשאיר לבישול עוד מספר דקות ולסנן.
  • 2 בסיר לטגן את הבצלים (קצוצים דק) עד להשחמה עם השמן. לחתוך את תפוחי האדמה מראש לקוביות קטנות, את הגזרים לעיגולים קטנים, את הסלרי לקצוץ ואת גבעולי הסלרי לחתוך לרוחב.
  • 3 להוסיף את כל הירקות לסיר (חוץ מגבעולי הסלרי), למלא במים, להוסיף את הסלרי (העלים וגם את הגבעולים - את הגבעולים להוציא לאחר ספיגת הטעמים).
  • 4 להוסיף את השעועית המסוננת למרק.
  • 5 לבשל את כל המרכיבים עד לריכוך השעועית (מי שלא רוצה שעועית יבשה יכול להשתמש בשעועית מוקפאת) - זה מצמצם את זמן הבישול.
  • 6 לאחר שהשעועית רכה ואכילה, לאחר לפחות שעתיים של בישול, יש להוסיף את התבלינים למרק. מומלץ לטעום ולשפר טעם - לפי טעמו האישי של כל אחד.
  • 7 להביא את המרק לרתיחה ולהוסיף את האטריות (לא צריך כמות גדולה - חצי כוס מספיקה). להמתין מספר דקות.
  • 8 המרק מוכן ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את גבעולי הסלרי שאותם מוציאים לאחר ספיגת הטעמים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)173139
חלבונים (גרם)5.82 4.7
פחמימות (גרם)2822
מתוכן סוכרים (גרם)2.66 2.15
שומנים (גרם)4.75 3.84
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.27
כולסטרול (מ"ג)0.35 0.29
נתרן (מ"ג)371.04299.76
סיבים תזונתיים (גרם)4.22 3.41
מים (גרם)81.0465.47
ויטמין A (מק"ג)221.5178.95
ויטמין B (מ"ג)1.210.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.640.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.5816.62
ויטמין C (מ"ג)5.024.05
ויטמין E (מ"ג)0.430.35
ויטמין K (מק"ג)7.456.02
סידן (מ"ג)30.5924.71
ברזל (מ"ג)1.120.91
מגנזיום (מ"ג)20.4316.51
זרחן (מ"ג)44.4535.91
אבץ (מ"ג)0.380.31
אשלגן (מ"ג)298.1240.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 11.2% 13.7% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.