מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (4 חלות)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- מלח - כף שטוחה
- שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
- ביצה - 2 Large
- שמרים יבשים - 2 שקיות - סה"כ (22 גרם)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- הציפוי
- ביצה - Large
- שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
- קצח - 2 כפיות - סה"כ (12 גרם)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חלות ביתיות לקידוש
- 1 ללוש בצק מכל המצרכים (הבצק צריך להיות רך ואפילו דביק. להיעזר עם ידיים משומנות. רק במקרה הצורך להוסיף מים) ולהניח להתפחה במקום קריר למשך כשעה וחצי עד שהבצק יכפיל את עצמו.
- 2 לאחר ההתפחה שוב ללוש את הבצק ושוב להתפיח במשך כחצי שעה.
- 3 לחלק את הבצק לארבעה חלקים (אפשר גם לשלושה חלקים).
- 4 כל חלק לחלק לשישה כדורים, כל כדור לגלגל לגליל ארוך, לחבר את
- כל רצועות הגלילים בקצה אחד, להתחיל לקלוע צמה משישה גלילים ולעצב את
- החלה. כך לעשות עם כל שלושת חלקי הבצק הנוספים (סה"כ 4 חלות).
- 5 למרוח את החלות בביצה טרופה ולפזר שומשום וקצח.
- 6 לאפות בחום של 180 כחצי שעה או עד שמשחים.
- 7 בתיאבון ושבת שלום
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
19% |
12.2% |
68.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב