דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 382 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

  • הבורגול
  • בורגול יבש - 2 כוסות - סה"כ (400 גרם)
    עבה, שטוף וסחוט
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה מיובשת - כף שטוחה (3 גרם)
    לא חובה
  • הירקות המאודים
  • כרוב - יחידה קטנה (1186 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • שום - 4 שיניים
    מעוכים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מקולפים ופרוסים דק
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    טריה וקצוצה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    טריה וקצוצה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורגול על מצע ירקות מאודים
ארוחת צהריים צמחונית נהדרת
  • הכנת הבורגול:
  • 1 מטגנים 3 דקות את הבורגול בשמן, מוסיפים את המים ומביאים לידי רתיחה.
  • 2 מוסיפים את התבלינים, מנמיכים ומבשלים במשך כ- 12 דקות כמו אורז.
  • 3 מורידים מהאש, בעודו חם דוחסים אותו בחישוק או בכוס והופכים על כלי הגשה נאה.
  • הכנת הירקות המאודים:
  • 1 מטגנים בשמן את הבצל והגזר.
  • 2 מוסיפים את הכרוב ושאר התבלינים (חוץ מכף הפטרוזיליה).
  • 3 מאדים את הירקות עד שמתרככים במרקם הרצוי במשך כ- 20 דקות.
  • 4 מוסיפים עוד כף פטרוזיליה קצוצה.
  • 5 מערבבים ומורידים מהאש
  • 6 מגישים לצד הבורגול.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הירקות המאודים ניתן להגיש גם לצד אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.7% 8.2% 11.1% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב