מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אין כמו דגים על האש ביום העצמאות, צילום: אייל גוטמן
- 1 מורחים את הדגים והירקות בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל השחור.
- 2 מניחים תחילה את הירקות על הרשת כדי שתהיה משומנת. צולים היטב את הירקות, מורחים שוב בשמן זית ומזלפים את מיץ הלימון.
- 3 מתבלים את הדגים כחצי שעה לפני הצלייה ומכניסים לתוכם את פרוסות השום לפי הטעם. הלהבה בגריל צריכה להיות בינונית-נמוכה והרשת משומנת.
- 4 מניחים את הדגים על הגריל, צולים כ- 5 דקות מכל צד. חשוב לא לטפל בדגים תוך כדי הצלייה.
- 5 מניחים את הדגים בצלחת, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח גס לפי הטעם ובמיץ לימון. בשלב זה ניתן לפזר מעל הדגים פרוסות שום לפי הטעם. מגישים עם הירקות הצלויים וענפי תימין מעל. כוסית עראק מתבקשת כמובן.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כדאי לתכנן ולקנות דגים סמוך להכנה ולהימנע מלקנות מלאי ולהקפיא. תנו לחנויות הדגים לאחסן את הדגים עבורכם. טריות הדג חשובה להצלחת המנה, לא משנה אם בטיגון, בבישול לשבת או לחג או על המנגל. חשוב שהדגים יהיו טריים.
הערך התזונתי לא כולל את דגי המליטה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.6% |
58.1% |
4.8% |
31.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב