דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין כמו דגים על האש ביום העצמאות, צילום: אייל גוטמן

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדגים
  • דגי מליטה צעירים - 10 יחידות
    כ- 300 גרם לדג
  • הירקות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
  • בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס עבה
  • שאר המצרכים
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לפי הצורך והטעם
  • מלח גס - קורט
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי (לפי הצורך והטעם)
  • שום - 2 שיניים
    פרוסות
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
    להענקת הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מורחים את הדגים והירקות בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל השחור.
  • 2 מניחים תחילה את הירקות על הרשת כדי שתהיה משומנת. צולים היטב את הירקות, מורחים שוב בשמן זית ומזלפים את מיץ הלימון.
  • 3 מתבלים את הדגים כחצי שעה לפני הצלייה ומכניסים לתוכם את פרוסות השום לפי הטעם. הלהבה בגריל צריכה להיות בינונית-נמוכה והרשת משומנת.
  • 4 מניחים את הדגים על הגריל, צולים כ- 5 דקות מכל צד. חשוב לא לטפל בדגים תוך כדי הצלייה.
  • 5 מניחים את הדגים בצלחת, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח גס לפי הטעם ובמיץ לימון. בשלב זה ניתן לפזר מעל הדגים פרוסות שום לפי הטעם. מגישים עם הירקות הצלויים וענפי תימין מעל. כוסית עראק מתבקשת כמובן.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי לתכנן ולקנות דגים סמוך להכנה ולהימנע מלקנות מלאי ולהקפיא. תנו לחנויות הדגים לאחסן את הדגים עבורכם. טריות הדג חשובה להצלחת המנה, לא משנה אם בטיגון, בבישול לשבת או לחג או על המנגל. חשוב שהדגים יהיו טריים.

הערך התזונתי לא כולל את דגי המליטה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)63144
חלבונים (גרם)0.46 1.06
פחמימות (גרם)37
מתוכן סוכרים (גרם)1.38 3.17
שומנים (גרם)5.57 12.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.85 1.95
נתרן (מ"ג)80.53185.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.53 1.23
מים (גרם)33.577.02
ליקופן (מ"ג)0.521.2
ויטמין A (מק"ג)6.5315.01
ויטמין B (מ"ג)0.240.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.457.94
ויטמין C (מ"ג)14.0332.26
ויטמין E (מ"ג)0.120.28
ויטמין K (מק"ג)0.992.27
סידן (מ"ג)8.720
ברזל (מ"ג)0.270.63
מגנזיום (מ"ג)4.7810.99
זרחן (מ"ג)13.9632.08
אבץ (מ"ג)0.080.18
אשלגן (מ"ג)83.43191.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 58.1% 4.8% 31.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.6 (1.89 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.