דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מג`דרה בורגול ועדשים שחורות
טעים, מזין ובריא, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 העדשים צריכות להיות עדשים שחורות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים.
  • 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 3 הבורגול צריך להיות שטוף ומושרה במים במשך 12 שעות - ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם מבקשים להיות ספונטניים.
  • 4 שוטפים היטב את הבורגול תחת הברז עם מים חמים, מוסיפים מים רותחים עד לכדי כיסוי ומכסים במכסה או בנייר אלומניום. מערבבים מדי פעם וממתינים כ- 20 דקות עד שהבורגול רך. באם יש גושים מפוררים בעזרת מזלג.
  • 5 מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
  • 6 הרכבת המנה: מערבבים את הבורגול עם העדשים, המשמשים המיובשים, עשבי התיבול, הבצל והשום. מוזגים שמן זית וחומץ בלסמי, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש גם בליווי יוגורט מתובל בעירית, שום ולימון או טחינה. שינויים והמצאות: ניתן בהחלט להחליף את המשמשים המיובשים בחמוציות וניתן להוסיף מלפפונים/עגבניות/שומר.

לגבי המשמשים המיובשים - אני אוהב את הזן האוזבקי אבל זה עניין של טעם ותלוי במידת החומציות שאתם אוהבים. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 5.8% 13.3% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב