מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מנה ראשונה טעימה ומזינה, צילום: לירון איצקוביץ
- 1 העדשים צריכות להיות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. כמו כן, ניתן גם לוותר על התהליך.
- 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
- 3 מבשלים את קוביות הבטטה במי מלח במשך 5 דקות או עד לריכוך עדין ומסננים.
- 4 הכנת המנה: מכניסים לקערה את הבטטה, העדשים השחורות, התימין והנענע. מוסיפים את שמן השומשום, המלח, הפלפל השחור והצ`ילי, מערבבים קלות ומקשטים בבצל ירוק.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים השחורות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
16% |
6.3% |
15.1% |
62.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב