דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • עדשים שחורות - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • שמן שומשום - כף (10 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • נענע - צרור (138 גרם)
    לפי הטעם
  • תימין - כפית-קצוץ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • בצל ירוק - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (13 גרם)
    קצוץ - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הבטטה במי מלח
  • שבבי צ`ילי - חצי כפית
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט בטטה ועדשים שחורות
מנה ראשונה טעימה ומזינה, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 העדשים צריכות להיות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. כמו כן, ניתן גם לוותר על התהליך.
  • 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 3 מבשלים את קוביות הבטטה במי מלח במשך 5 דקות או עד לריכוך עדין ומסננים.
  • 4 הכנת המנה: מכניסים לקערה את הבטטה, העדשים השחורות, התימין והנענע. מוסיפים את שמן השומשום, המלח, הפלפל השחור והצ`ילי, מערבבים קלות ומקשטים בבצל ירוק.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים השחורות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 6.3% 15.1% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב