דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 239 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הרתיחו 3 כוסות מים.
  • 2 קצצו דק את הבצל וכתשו את השום.
  • 3 טגנו בסיר בעזרת שמן הזית את הבצל והשום עד שהופכים לזהובים.
  • 4 הוסיפו כעת את כל התבלינים מלבד עשבי התיבול וטגנו כשלוש דקות.
  • 5 הוסיפו את האורז וטגנו למשך 3-4 דקות.
  • 6 הוסיפו את המים הרותחים והמתינו עד לרתיחה חוזרת (כרבע שעה - עשרים דקות). הורידו מהאש והמתינו כחמש דקות.
  • 7 כעת הוסיפו את עשבי התיבול הקצוצים לאורז וערבבו היטב.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עשבי תיבול מגוונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת להפוך את המתכון לדיאטטי, ניתן להוריד את כמות השמן לכף, ולהוסיף יותר מים במקום בבישול האורז. ניתן גם לשדרג את האורז לבסמטי מלא, כך המתכון מכיל יותר סיבים תזונתיים ויותר ויטמינים מינרלים הנמצאים בקליפת האורז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 9.5% 9.3% 77.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב