דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אימרולי חצ`פורי
דרך נוספת מיני רבות להכנת חצ`פורי
  • 1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים חמאה, ביצה ומים פושרים בהדרגה. את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך אך לא דביק. מכסים ומשהים כרבע שעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח מעט ומתפיחים כשעה.
  • 2 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים. לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. מניחים מחצית ממלית הגבינות (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצה), מרימים את קצוות הבצק וסוגרים (מעין צורת פרח).
  • 3 הופכים את כדור הבצק הממולא כשהסגירה כלפי מטה ומשהים למנוחה של כרבע שעה. מעבירים לנייר אפייה מעט משומן, מקמחים מעל ומרדדים (בעדינות) לעלה בעובי של כס"מ וחצי. משהים כרבע שעה.
  • 4 יוצרים מעין גומה בעזרת האצבע במרכז הבצק, עד שרואים את נייר האפייה. מורחים בביצה טרופה עם כף חלב ואופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
  • 5 מוציאים, מניחים מעל כל מאפה 4 פרוסות של גבינת מוצרלה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת במרכז (סה"כ 2 כפות גדושות של גבינה צהובה מגורדת - כף לכל מאפה). ממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום גבינת המוצרלה ניתן להשתמש בגבינת סוליגוני גיאורגית (דומה מאוד למוצרלה).

הכמות שיוצאת: כ- 12 מנות מ- 2 מאפים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.7% 28.3% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב