דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 118 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל אורז מלא, טופו וקטניות
תבשיל מזין ביותר, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 הכנה מוקדמת - השריית כל הקטניות (עדשים, שעועית, חומוס ואפונה) במים, עדיף לילה קודם, ובישול החומוס והשעועית בלבד עד לריכוך.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את השום וקוביות הטופו ומערבבים. יש להמשיך לבחוש שכן הטופו נוטה להידבק לתחתית הסיר.
  • 3 כעבור כדקה מוסיפים את האורז וממשיכים בערבוב עד שהאורז יקבל ברק.
  • 4 מוסיפים את כל הקטניות (שימו לב שרק החומוס והשעועית מבושלים) ו- 5 כוסות מים, מתבלים ומערבבים. מביאים את המים לרתיחה, מכסים את הסיר ומחלישים את האש לכדי פעפוע עדין.
  • 5 מבשלים כשעה או עד שהאורז מוכן, באם צריך מוסיפים מים רותחים להמשך בישול.
  • 6 במידה ומוכן - מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ- 10 דקות. לאחר מכן, ניתן לפתוח את הסיר ולערבב עם מזלג.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הצעה למתכון נוסף עם תבשיל האורז:
  • 1 ניתן להכין עגבניות ממולאות בחגיגה של אורז מלא וטופו - כל מה שצריך בנוסף הן רק 10 עגבניות בינוניות.
  • 2 שוטפים את העגבניות, חותכים כ- 1 סנטימטר מראש העגבניה ומניחים בצד. בעזרת סכין קטנה/כף מוציאים את לב העגבניה ומניחים בקערה נפרדת.
  • 3 ממלאים בתבשיל האורז, מכסים עם המכסה ששמרנו ומסדרים בתבנית. אני ממליץ לסדר בצפיפות קלה כדי שהעגבניות תשמורנה על צורתן במהלך האפייה.
  • 4 מכניסים לתנור בחום 190 מעלות ל- 20 דקות. מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים (תמונה לעגבניות ניתן למצוא בתמונה השנייה למתכון).
  • 5 תוספות: ניתן באמצעות הליבה שנשמרה להכין רוטב - מרסקים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים כפית מלח, מעט פלפל שחור, שן שום כתושה וכפית סוכר. מערבבים ויוצקים מעל העגבניות טרם הכנסתן לתנור. במקרה שכזה מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור במשך 20 דקות בחום של 190 מעלות.

הערך התזונתי לא כולל את שעועית המאש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 9.2% 22.2% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב