מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 197 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אורז פרא בריא יותר, צילום: לירון איצקוביץ
- 1 קוצצים את הבצל והשום.
- 2 מטגנים בסיר את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את האורז והשום, ומערבבים עד שהאורז מבריק.
- 3 מוסיפים את המים ומתבלים, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.
- 4 מחלישים את האש עד למינימום, אך כאשר עדיין יש פעפוע עדין, ומבשלים במשך כ- 45 דקות.
- 5 מכבים את האש, מוסיפים את האפונה ומשאירים מכוסה לעוד כ- 10 דקות.
- 6 לאחר מכן מערבבים ומגישים.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערה: האורז לא יוצא אחד אחד אלא מעט דביק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.7% |
5.5% |
15.2% |
70.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב