דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 401 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אנטיפסטי ירקות גינה
אנטיפסטי טעים וקל להכנה, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 חותכים את הבצל לרבעים. את הגזרים והקישוא חוצים לאורך וחותכים באלכסון לפרוסות בגודל 1/2 ס"מ. את החציל חותכים לקוביות, את הכרובית לחתיכות בגודל ביס. השום נשאר שלם ואת הפלפלים חותכים לרבעים.
  • 2 מניחים את הכל בקערה עם התבלינים והשמן, ומערבבים.
  • 3 מפזרים בתבנית אפייה באופן אחיד ומכניסים לתנור בחום של 185 מעלות למשך כ- 45 דקות או עד לריכוך עדין. מוסיפים את הצלפים אחרי שהתבנית יוצאת מהתנור, מערבבים ומגישים.
  • 4 בתיאבון חיוך

אפשרות נוספת היא לקחת ירקות שורש (לפת, קולורבי, שורש פטרוזיליה/סלרי/כוסברה, שומר וסלק), לקלף את כל הירקות ולפרוס לפרוסות אחידות בעובי 1/2 ס"מ. את השומר מנקים היטב וחותכים לרבעים. מערבבים את כולם יחד למעט הסלק, באותו התיבול שלמעלה ומכניסים לתנור באותה הטמפרטורה. את הסלק נכניס בנפרד עם מעט תיבול כדי שלא יצבע את שאר הירקות. כשהירקות חרוכים ורכים מעט - מוציאים ומגישים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.7% 7.1% 11% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב