דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אנטיפסטי טעים וקל להכנה, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 401 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבצל לרבעים. את הגזרים והקישוא חוצים לאורך וחותכים באלכסון לפרוסות בגודל 1/2 ס"מ. את החציל חותכים לקוביות, את הכרובית לחתיכות בגודל ביס. השום נשאר שלם ואת הפלפלים חותכים לרבעים.
  • 2 מניחים את הכל בקערה עם התבלינים והשמן, ומערבבים.
  • 3 מפזרים בתבנית אפייה באופן אחיד ומכניסים לתנור בחום של 185 מעלות למשך כ- 45 דקות או עד לריכוך עדין. מוסיפים את הצלפים אחרי שהתבנית יוצאת מהתנור, מערבבים ומגישים.
  • 4 בתיאבון חיוך

אפשרות נוספת היא לקחת ירקות שורש (לפת, קולורבי, שורש פטרוזיליה/סלרי/כוסברה, שומר וסלק), לקלף את כל הירקות ולפרוס לפרוסות אחידות בעובי 1/2 ס"מ. את השומר מנקים היטב וחותכים לרבעים. מערבבים את כולם יחד למעט הסלק, באותו התיבול שלמעלה ומכניסים לתנור באותה הטמפרטורה. את הסלק נכניס בנפרד עם מעט תיבול כדי שלא יצבע את שאר הירקות. כשהירקות חרוכים ורכים מעט - מוציאים ומגישים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16240
חלבונים (גרם)5.38 1.34
פחמימות (גרם)328
מתוכן סוכרים (גרם)11.2 2.79
שומנים (גרם)3.49 0.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 0.15
נתרן (מ"ג)1,111277.11
סיבים תזונתיים (גרם)8.17 2.04
מים (גרם)352.5987.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)577.54144.11
ויטמין B (מ"ג)4.231.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.130.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.870.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.9720.95
ויטמין C (מ"ג)181.0745.18
ויטמין E (מ"ג)1.850.46
ויטמין K (מק"ג)24.956.23
סידן (מ"ג)103.625.85
ברזל (מ"ג)1.820.46
מגנזיום (מ"ג)53.313.3
זרחן (מ"ג)129.5932.34
אבץ (מ"ג)0.960.24
אשלגן (מ"ג)723.64180.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.7% 7.1% 11% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.