דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אנטיפסטי כסלט

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 483 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל והקישואים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ (אם העיגולים גדולים מדי ניתן לחצות אותם).
  • 2 לנקות את הפלפלים ולחתוך ל- 4-8 פלחים כל אחד.
  • 3 את האספרגוס לשטוף ולחתוך לחצי (משתמשים בחלק העליון).
  • 4 להכניס את כל הירקות לתבנית אפייה, להוסיף 3 כפות שמן זית, שום קצוץ דק, מלח, פלפל ולערבב היטב.
  • 5 להכניס ל- 40 דקות לתנור שחומם לחום של 180 מעלות.
  • 6 להוציא את הירקות מהתבנית ולצנן.
  • 7 לחתוך לקוביות עגבניות טריות ואת הבצל לרצועות. להוסיף לירקות האפויים יחד עם 2 כפות שמן זית וחומץ בלסמי, לערבב קלות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ירקות ותבלינים שונים לפי טעם.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר להוריד מעט מכמות השמן בהתחלה ולהשאיר את כמות השמן בסוף.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אנה צדיאקוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23048
חלבונים (גרם)5.86 1.21
פחמימות (גרם)286
מתוכן סוכרים (גרם)13.32 2.76
שומנים (גרם)12.55 2.6
מתוכם שומן רווי (גרם)1.95 0.4
נתרן (מ"ג)217.2645
סיבים תזונתיים (גרם)7.82 1.62
מים (גרם)431.5689.4
ליקופן (מ"ג)2.240.46
ויטמין A (מק"ג)171.7335.57
ויטמין B (מ"ג)4.871.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.930.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)202.341.9
ויטמין C (מ"ג)137.1628.41
ויטמין E (מ"ג)3.320.69
ויטמין K (מק"ג)66.9113.86
סידן (מ"ג)80.0316.58
ברזל (מ"ג)2.180.45
מגנזיום (מ"ג)64.613.38
זרחן (מ"ג)146.8130.41
אבץ (מ"ג)1.330.28
אשלגן (מ"ג)883.35182.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.3% 23% 10.7% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.