דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 117 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • להכנת הבצק:
  • 1 שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים).
  • 2 לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ- 4-5 דקות נוספות במהירות בינונית. במידה והבצק רך מדי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה).
  • 3 יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה כ- 30 דקות.
  • 4 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל- 25 כדורים (כל כדור במשקל 60-70 גרם) ומניחים בתבנית. מתפיחים בשנית עד שהבצק תופח פי אחד וחצי.
  • להכנת האנטיפסטי:
  • 1 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2 מסדרים את הירקות בתבנית (בצל, גזר, פטריות, עגבניות שרי ושומר), מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ואופים בתנור בחום גבוה (220 מעלות) עד להתרככות הירקות.
  • 3 יש להקפיד לא לאפות יותר מדי היות והירקות עוברים אפייה נוספת.
  • להכנת מלית הגבינה:
  • 1 מערבבים בכלי את גבינת השמנת ורוטב הפסטו.
  • 2 לוחצים במרכז כל כדור בצק ומרדדים עם 2 אצבעות משומנות בשמן זית. חוזרים על הפעולה לשיטוח הבצק.
  • 3 בגומה שנוצרה שמים מעט ממלית הגבינה ומסדרים את הירקות (לפי בחירה) ופרוסות גבינת פרומעז (לא חובה).
  • 4 משהים להתפחה נוספת של כ- 10 דקות.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות ואופים כ- 8 דקות עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203173
חלבונים (גרם)7.2 6.17
פחמימות (גרם)3228
מתוכן סוכרים (גרם)0.62 0.53
שומנים (גרם)5.12 4.38
מתוכם שומן רווי (גרם)1.64 1.4
כולסטרול (מ"ג)6 5.14
נתרן (מ"ג)651.13557.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.64 0.55
מים (גרם)46.6839.97
ליקופן (מ"ג)0.150.13
ויטמין A (מק"ג)41.535.53
ויטמין B (מ"ג)0.650.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.410.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.483.84
ויטמין B12 (מק"ג)00
ויטמין C (מ"ג)1.81.54
ויטמין D (מק"ג)0.040.03
ויטמין E (מ"ג)0.060.06
ויטמין K (מק"ג)1.160.99
סידן (מ"ג)26.2922.51
ברזל (מ"ג)0.120.1
מגנזיום (מ"ג)3.12.66
זרחן (מ"ג)12.7110.88
אבץ (מ"ג)0.080.07
אשלגן (מ"ג)73.4662.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 11.3% 16% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.