דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מנות הגשה)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.05 ק"ג)
    שטופים
  • מלח בישול - 1/2 חבילה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תפוח אדמה שלם צלוי בתנור כמו במדורה
כמו תפוח אדמה של ל"ג בעומר, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 מפזרים באופן אחיד את המלח בתבנית האפייה.
  • 2 שוטפים את תפוחי האדמה ומסדרים אותם בתבנית האפייה על המלח.
  • 3 אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה וחצי.
  • 4 לאחר האפייה בודקים עם קיסם שתפוחי האדמה התרככו ומוציאים בזהירות שכן המלח חם מאוד.
  • 5 מנקים את תפוחי האדמה משאריות המלח שייתכן ונדבקו ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן באותו האופן להכין כל ירק שורש כגון לפת, שורש סלרי, סלק, צנון וכדומה.

הערך התזונתי לא כולל את מלח הבישול, אם כי אחוז מליחות מסוים נספג בתפוחי האדמה ולכן ערך הנתרן ככל הנראה אינו מדויק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 0.5% 9.6% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב