דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות וניל
לחמניות וניל מטריפות
  • 1 .מערבבים בכוס גדולה שמרים, 2 כפות סוכר ו- 2 כפות קמח יחד, מוסיפים בהדרגה כחצי מכמות החלב הפושר, מערבבים ומשהים כ- 10 דקות.
  • 2 בקערה יוצרים גומה בקמח, ומוסיפים את שאר החומרים לבצק ואת תערובת השמרים שתפחה. מוסיפים בהדרגה את שארית החלב ולשים לבצק רך אך לא דביק (את המלח מוסיפים לקראת הסוף).
  • 3 מכסים ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים (הבצק הזה תופח לאט יחסית) עד להכפלת הנפח.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים (לאחר התפיחה הם נצמדים מעט וזה בסדר). מכסים ומתפיחים כחצי שעה להכפלת הנפח.
  • 5 מורחים ביצה טרופה עם כף חלב (חוזרים על הפעולה פעמיים) ואופים במשך כ- 20 דקות. תחילה אופים בחום של 190 מעלות כ- 5 דקות, לאחר מכן, מורידים את החום ל- 160 מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד קבלת צבע ענברי מעט כהה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאחר אפייה לצקת מעל הלחמניות סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל. מוסיף לרכות, לברק ולטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 14.5% 12.9% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב