דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • קינואה - 2 כוסות - סה"כ (342 גרם)
    אדומה
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או חמאה מומסת
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    כוס וחצי גזר חתוך לקוביות
  • שום - שן
    כתושה
  • הל - 1/2 כפית שטוחה
  • ציפורן טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל אנגלי טחון - 1/2 כפית שטוחה
    טרי
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    טרי
  • שמיר - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (27 גרם)
  • מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל)
  • ציר מרק - לפי הצורך
    לבישול הגזר
  • נבטי חמניה - חופן אחד

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל קינואה אדומה
תבשיל קינואה לצמחוניים וטבעוניים
  • 1 מטגנים קלות על להבה נמוכה הל, ציפורן, קינמון ופלפל אנגלי (ללא מלח ופלפל). יש להיזהר לא לחרוך - יהיה מר.
  • 2 מוסיפים שום וקינואה אדומה שטופה ומסוננת. מערבבים ברציפות ככה שהכל יכוסה בשמן המתובל. אחרי כ- 2 דקות מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים, מכסים היטב את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  • 3 בינתיים מבשלים את קוביות הגזר בציר המורכב מכל ירקות השורש (לפת, קולרבי, בצל, שום, כרישה, עלי תימין ו- 6 גרגירי פלפל אנגלי) למשך שעתיים לפחות על להבה נמוכה. בחצי השעה האחרונה מוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
  • 4 מוציאים את הגזר כשבודקים שהוא מוכן, אחרת ממשיכים עד שמוכן.
  • 5 מסדרים את הגזרים על הקינואה ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ציר המרק ונבטי החמניה. את הציר לשמור - הוא משביח כל תבשיל, מעשיר טעמים ומעמיק אותם. בכלל, כדאי להכין שיהיה תמיד ולהקפיא למנות. לציר בקר מוסיפים עצמות בקר, לציר עוף עצמות עוף והודו (מבשלים במשך מינימום 3 שעות מכוסה בלהבה נמוכה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 12.9% 13.6% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב