דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל קינואה לצמחוניים וטבעוניים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים קלות בשמן על להבה נמוכה את ההל, הציפורן, הקינמון והפלפל האנגלי (ללא המלח והפלפל). יש להיזהר לא לחרוך - יהיה מר.
  • 2 מוסיפים את הקינואה האדומה השטופה והמסוננת והשום. מערבבים ברציפות ככה שהכל יכוסה בשמן המתובל. אחרי כ- 2 דקות מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל השחור, מכסים היטב את הסיר ומבשלים למשך כ- 20 דקות.
  • 3 בינתיים מבשלים את קוביות הגזר בציר המורכב מכל ירקות השורש (לפת, קולרבי, בצל, שום, כרישה, עלי תימין ו- 6 גרגירי פלפל אנגלי) למשך כשעתיים לפחות על להבה נמוכה. בחצי השעה האחרונה מוסיפים גם פטרוזיליה ושמיר.
  • 4 מוציאים את הגזר כשבודקים שהוא מוכן, אחרת ממשיכים עד שמוכן. מסדרים את הגזרים על הקינואה המבושלת ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ציר המרק. את הציר לשמור - הוא משביח כל תבשיל, מעשיר טעמים ומעמיק אותם. בכלל, כדאי להכין שיהיה תמיד ולהקפיא למנות. לציר בקר מוסיפים עצמות בקר, לציר עוף עצמות עוף והודו (מבשלים במשך מינימום 3 שעות מכוסה בלהבה נמוכה). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)231110
חלבונים (גרם)7.27 3.47
פחמימות (גרם)3517
מתוכן סוכרים (גרם)1.16 0.55
שומנים (גרם)7.02 3.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.62 0.3
נתרן (מ"ג)525.36250.85
סיבים תזונתיים (גרם)4.7 2.25
מים (גרם)156.9274.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)282.98135.12
ויטמין B (מ"ג)2.211.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.980.47
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)94.7145.22
ויטמין C (מ"ג)1.70.81
ויטמין E (מ"ג)1.550.74
ויטמין K (מק"ג)4.962.37
סידן (מ"ג)43.6220.83
ברזל (מ"ג)2.461.18
מגנזיום (מ"ג)102.348.85
זרחן (מ"ג)235.75112.57
אבץ (מ"ג)1.630.78
אשלגן (מ"ג)364.46174.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.650.79
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.490.71
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.80.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 13% 13.5% 64.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.