דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות
סופגניות בהכנה ביתית
  • 1 לחמם את החלב הפושר. להוסיף את השמרים והסוכר, לערבב ולהתפיח כרבע שעה עד להיווצרות בועות.
  • 2 לערבב את המחמאה, המלח, הסוכר והחלמונים. להוסיף לתערובת החלב והשמרים ולערבב.
  • 3 להוסיף לתערובת החדשה את הקמח והחלב, ללוש היטב ולהניח להתפחה כשעתיים עד להכפלת הנפח.
  • 4 לחלק את הבצק לעיגולים בעובי של 1 ס"מ ולהתפיח שנית כשעה מעל גבי נייר אפייה - על כל פיסת נייר אפייה להניח עיגול אחד.
  • 5 לחמם את השמן בסיר בינוני עמוק (שמן לטיגון עמוק - ראו מידע נוסף) וכל עיגול שתפח להניח עם נייר האפייה בתוך השמן עד להזהבה (הנייר משתחרר ואפשר להוציא אותו מהשמן).
  • 6 ל- 10 סופגניות - להזריק מעט ריבה לכל סופגניה ולפזר אבקת סוכר (לא חובה). ל- 10 הסופגניות הנוספות - להרתיח את השוקולד המריר עם השמנת, להטביל בתערובת ואח"כ בסוכריות הצבעוניות.
  • 7 חג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הריבה בשוקולד או בכל דבר אחר מתוק.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל אבקת סוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.3% 8.7% 72%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב