דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (כ- 22 סופגניות עם ריבה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות עם ריבה
לא צריך לקנות סופגניות יותר במאפיות
  • 1 במיקסר עם וו לישה לערבב היטב את הקמח עם השמרים.
  • 2 להוסיף את הסוכר, הביצים, השמן והברנדי, ולהמשיך ללוש.
  • 3 להוסיף את המים בהדרגתיות ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4 להניח להתפחה של כשעה.
  • 5 לחלק את הבצק לשניים, לרדד כל חלק לעלה עבה (עובי 1 ס"מ) ועל ידי כוס (עם ידית) ליצור עיגולים.
  • 6 לגזור נייר אפייה למרובעים, לקמח מעט בקמח ולהניח כל עיגול על נייר אפייה להתפחה של כ- 45 דקות.
  • 7 לחמם סיר עם שמן עמוק (1 ליטר - ראו מידע נוסף) על אש בינונית. לא לתת לשמן לרתוח יתר על המידה.
  • 8 על מנת לבדוק את חום השמן לקחת חתיכת בצק קטנה ולזרוק בסיר. אם מסביבה נוצרות בועות קטנות ועדינות זה הזמן לטגן את הסופגניות.
  • 9 לקחת כל עיגול ולהניח בסיר כשהצד עם נייר האפייה מונח למעלה. להסיר בעדינות.
  • 10 לטגן מצד אחד כ- 3 דקות עם מכסה, ולאחר מכן להפוך את הסופגניות לצד שני ל- 40 שניות עם מכסה סגור - לא יותר!
  • 11 להוציא את הסופגניות מהשמן עם כף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
  • 12 להניח לסופגניות להתקרר מעט, ובעזרת מזרק להזריק ריבה בנדיבות ולבזוק אבקת סוכר מעל.
  • 13 חג חנוכה שמח - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לציפוי שוקולד: להמיס 150 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת ציפוי חלק, להזריק לסופגניות שוקולד ובעזרת כפית למרוח על הסופגנייה. לקשט עם סוכריות.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (חצי ליטר). יש לטגן בשמן עמוק ולהשתמש בליטר בקבוק שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 27.5% 5.9% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב