דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות קינואה אפויות בתנור
קציצות קינואה טעימות ומזינות, צילום: אסף פרידמן
  • 1 להרתיח 2 כוסות מים ולבשל את הקינואה. לאחר שמגיעים לרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כ- 20 דקות עד לספיגת כל הנוזלים.
  • 2 בעזרת פומפייה לגרד את הבטטה, הקישוא והגזר, ולשים בקערה.
  • 3 לחמם את שמן הזית במחבת, לאדות את הבצל עד להזהבה ולצנן.
  • 4 להעביר את הקינואה המבושלת ואת הבצל אל הקערה עם הירקות המגורדים, ולהוסיף את שיבולת השועל עם הטחינה הגולמית וכל התבלינים.
  • 5 לערבב היטב את כל התערובת בקערה וליצור קציצות בגודל הרצוי (מומלץ בגודל כף היד).
  • 6 למרוח מעט שמן על נייר אפייה ולאפות את קציצות הקינואה (להניח במרווחים האחת מהשנייה) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כיף לאכול עם טחינה וסלט ירוק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 16% 13.9% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב