דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 387 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כרוב ממולא באורז וירקות
כרוב ממולא גיאורגי עם אורז וירקות
  • 1 מוציאים מראשי הכרוב את הליבה בעזרת סכין. חולטים ומפרידים את העלים. מעבירים למסננת ומצננים.
  • 2 מערבבים בקערה ביחד את כל מצרכי המלית.
  • 3 מסירים מעלי הכרוב חלקים עבים, ממלאים בתערובת האורז והירקות (בערך כף) ומגלגלים.
  • 4 הכנת הרוטב: בסיר סוטג` בינוני ועמוק מחממים את השמן, מוסיפים את הפפריקה והאריסה (לפתיחת טעמים), יוצקים מעל את העגבניה המגורדת ואת רסק העגבניות, ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים רותחים ואבקת מרק עוף, ומבשלים עד ריכוך קל וצמצום מעט מהנוזלים.
  • 5 מורידים את הסיר מהאש ומסדרים את עלי הכרוב הממולאים בשכבות מעל הרוטב (רצוי מעט בצפיפות וכשהתפר כלפי מטה). מוסיפים מים רותחים עד גובה הממולאים, מפזרים מעל את האורגנו והפלפל האדום המיובש הטחון ומחזירים לאש.
  • 6 מבשלים תחילה כ- 10 דקות על אש בינונית עם מכסה מעט פתוח. לאחר מכן,מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה ורבע על אש קטנה (במהלך הבישול אפשר להוסיף עוד מעט מים רותחים במידת הצורך. הרוטב בתום הבישול צריך להיות עד כחצי גובה הממולאים).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטג` בינוני ועמוק.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האדום המיובש והטחון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 11.9% 11.5% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב