דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2.45 ק"ג לכל המתכון

  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
  • כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
  • מלפפון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (192 גרם)
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • שום - 5 שיניים
  • לימון עם קליפה - יחידה בינונית (129 גרם)
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
  • מים - לפי הצורך
  • חומץ - לפי הצורך
  • מלח - לפי הצורך
  • סוכר - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תערובת ירקות כבושים בסגנון ביתי
חמוצים שמשתלבים כמעט בכל ארוחה
  • 1 לחתוך את כל הירקות לרצועות/קוביות/כל צורה שרוצים (את הכרובית לפרק לפרחים קטנים). כמות ירקות בהתאם לגודל הצנצנת. בנוסף, הירקות צריכים להיות טריים.
  • 2 לשים את כל הירקות בצנצנת לחמוצים ולמלא במים ובחומץ (יחס של 2/3 כוס מים ו- 1/3 כוס חומץ לכוס אחת).
  • 3 להוסיף גם מלח וסוכר (כפית מלח וכפית סוכר על כל כוס מים עם חומץ).
  • 4 לערבב את כל הירקות בצנצנת ולסגור אותה היטב.
  • 5 הירקות הכבושים מוכנים לאחר כמה ימים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת נקייה ויבשה.

הערך התזונתי לא כולל את החומץ, המלח והסוכר. כמות המים במתכון - בערך ליטר, מוסיפים לפי הצורך בהתאם לגודל הצנצנת. זמן ההכנה אורך מספר ימים. אפשר לשמור את החמוצים לחודש במקרר ואפילו יותר כי החומץ והסוכר משמרים אותם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.6% 1.9% 14% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב