דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תערובת ירקות כבושים בסגנון ביתי
תערובת ירקות כבושים בסגנון ביתי
חמוצים שמשתלבים כמעט בכל ארוחה

מצרכים למתכון

2.45 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את כל הירקות לרצועות/קוביות/כל צורה שרוצים (את הכרובית לפרק לפרחים קטנים). כמות ירקות בהתאם לגודל הצנצנת. בנוסף, הירקות צריכים להיות טריים.
  • 2 לשים את כל הירקות בצנצנת לחמוצים ולמלא במים ובחומץ (יחס של 2/3 כוס מים ו- 1/3 כוס חומץ לכוס אחת).
  • 3 להוסיף גם מלח וסוכר (כפית מלח וכפית סוכר על כל כוס מים עם חומץ).
  • 4 לערבב את כל הירקות בצנצנת ולסגור אותה היטב.
  • 5 הירקות הכבושים מוכנים לאחר כמה ימים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת נקייה ויבשה.

הערך התזונתי לא כולל את החומץ, המלח והסוכר. כמות המים במתכון - בערך ליטר, מוסיפים לפי הצורך בהתאם לגודל הצנצנת. זמן ההכנה אורך מספר ימים. אפשר לשמור את החמוצים לחודש במקרר ואפילו יותר כי החומץ והסוכר משמרים אותם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66127
חלבונים (גרם)33.95 1.39
פחמימות (גרם)1516
מתוכן סוכרים (גרם)67.74 2.77
שומנים (גרם)4.56 0.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.03
נתרן (מ"ג)514.4821
סיבים תזונתיים (גרם)52.24 2.13
מים (גרם)2,24491.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,580146.13
ויטמין B (מ"ג)33.011.35
ויטמין B1 (מ"ג)1.360.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.820.07
ויטמין B3 (מ"ג)14.730.6
ויטמין B5 (מ"ג)9.010.37
ויטמין B6 (מ"ג)5.250.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)835.0334.08
ויטמין C (מ"ג)1,17547.97
ויטמין E (מ"ג)9.990.41
ויטמין K (מק"ג)245.3510.01
סידן (מ"ג)565.7823.09
ברזל (מ"ג)10.170.41
מגנזיום (מ"ג)342.1713.97
זרחן (מ"ג)876.4235.77
אבץ (מ"ג)6.330.26
אשלגן (מ"ג)6,282256.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.790.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.690.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.10.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.6% 1.9% 14% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.