דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לפת חמוצה עם סלק

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הסלקים והלפת, לחתוך לחצאי פרוסות דקות ולשים בצנצנת.
  • 2 לקצוץ את הפלפל החריף ולהוסיף לצנצנת.
  • 3 להוסיף את המלח, החומץ ומלח הלימון, למלא את הצנצנת במים ולהניח בצד כשלושה ימים (יחס של 1:3 או 1:4 מבחינת כמות המים והמלח-חומץ, תלוי בגודל הצנצנת).
  • 4 לאחר שלושה ימים להכניס למקרר.
  • 5 הרי לכם מח`ללה עיראקית. בתיאבון חיוך

הסלק נותן רק את הצבע אך בהחלט אוכלים גם אותו.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3928
חלבונים (גרם)1.28 0.9
פחמימות (גרם)96
מתוכן סוכרים (גרם)5.3 3.73
שומנים (גרם)0.14 0.1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.01
נתרן (מ"ג)1,030724.99
סיבים תזונתיים (גרם)2.45 1.72
מים (גרם)120.5584.85
ויטמין A (מק"ג)2.071.46
ויטמין B (מ"ג)1.040.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.0819.77
ויטמין C (מ"ג)33.4123.52
ויטמין E (מ"ג)0.060.04
ויטמין K (מק"ג)0.60.42
סידן (מ"ג)38.5327.12
ברזל (מ"ג)0.480.33
מגנזיום (מ"ג)1611.26
זרחן (מ"ג)37.3126.26
אבץ (מ"ג)0.370.26
אשלגן (מ"ג)268.18188.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.9% 1.1% 9.9% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.