דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פירה צרפתי משודרג עם בצל ובטטה
פירה צרפתי עם חמאה
  • 1 מנקים את תפוחי האדמה, אך לא קולפים. מניחים אותם שלמים בסיר עם מים קרים ומלח, כך שהמים יכסו אותם היטב. מבשלים עד לריכוך.
  • 2 בינתיים, מרככים את הבטטות במיקרוגל למשך כ- 5-7 דקות (עוצמה מקסימלית). מוציאים ומקררים מעט. מקפיצים את קוביות הבטטה בחמאה עד להזהבה ושומרים בצד.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן ובחמאה עד להזהבה ושומרים בצד.
  • 4 כאשר תפוחי האדמה רכים מוציאים ומסננים אותם, ולאחר מכן קולפים ומועכים (עדיף במועך פירה ייעודי או במסננת, אבל בשום אופן לא במעבד מזון!). תוך כדי מעיכה מוסיפים בהדרגה את החמאה, החלב והשמנת עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במוסקט ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  • 5 מוסיפים את הבצל וקוביות הבטטה ומגישים מיד.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקילוף מהיר של תפוחי האדמה ניתן לזרוק אותם למי קרח מיד בגמר הבישול ולאחר 5-10 שניות לתפוס אותם בשתי הידיים והקליפה תרד כמעט מעצמה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וחימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 20.4% 6.2% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב