דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פירה צרפתי משודרג עם בצל ובטטה
פירה צרפתי משודרג עם בצל ובטטה
פירה צרפתי עם חמאה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4 יחידה גדולה - סה"כ (1.29 ק"ג)
  • מלח -  כף שטוחה
    לבישול תפוחי האדמה
  • בטטה - יחידה קטנה (138 גרם)
    קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    10 גרם + 20 גרם + 70 גרם
  • חלב - כף (10 מ"ל)
  • שמנת לבישול 10% שומן - כף (10 מ"ל)
  • מוסקט טחון - קורט (1 גרם)
  • מים קרים - לפי הצורך
    לבישול תפוחי האדמה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מנקים את תפוחי האדמה, אך לא קולפים. מניחים אותם שלמים בסיר עם מים קרים ומלח, כך שהמים יכסו אותם היטב. מבשלים עד לריכוך.
  • 2 בינתיים, מרככים את הבטטות במיקרוגל למשך 5-7 דקות (עוצמה מקסימלית). מוציאים ומקררים מעט.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן וב- 10 גרם חמאה עד להזהבה. שומרים בצד.
  • 4 מקפיצים את קוביות הבטטה ב- 20 גרם חמאה עד להזהבה. שומרים בצד.
  • 5 כאשר תפוחי האדמה רכים מוציאים ומסננים אותם, ואח"כ קולפים ומועכים (עדיף במועך פירה ייעודי או במסננת, אבל בשום אופן לא במעבד מזון!). תוך כדי מעיכה מוסיפים בהדרגה 70 גרם חמאה, חלב ושמנת עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במוסקט ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  • 6 מוסיפים את הבצל וקוביות הבטטה ומגישים מיד.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקילוף מהיר של תפוחי האדמה ניתן לזרוק אותם למי קרח מיד בגמר הבישול ולאחר 5-10 שניות לתפוס אותם בשתי הידיים והקליפה תרד כמעט מעצמה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וחימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)217118
חלבונים (גרם)2.86 1.56
פחמימות (גרם)3117
מתוכן סוכרים (גרם)3.1 1.69
שומנים (גרם)9.48 5.16
מתוכם שומן רווי (גרם)5.11 2.78
כולסטרול (מ"ג)24.99 13.6
נתרן (מ"ג)1,001544.94
סיבים תזונתיים (גרם)3.06 1.67
מים (גרם)133.172.46
ויטמין A (מק"ג)108.6159.12
ויטמין B (מ"ג)3.181.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.810.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.288.86
ויטמין C (מ"ג)12.636.88
ויטמין E (מ"ג)0.150.08
ויטמין K (מק"ג)3.131.7
סידן (מ"ג)22.3612.17
ברזל (מ"ג)0.570.31
מגנזיום (מ"ג)31.2817.03
זרחן (מ"ג)65.0635.42
אבץ (מ"ג)0.430.24
אשלגן (מ"ג)497.57270.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 20.4% 6.2% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.