דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה פיתה
פיצה בתוך פיתה - תוצרת בית עבודת יד
  • 1 לאחר שמערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמנת ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים שמן ומלח, ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה, מקמחים מעט משטח עבודה ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ, מורחים כפית מלאה מהרוטב במרכז (לאחר שערבבנו את כל החומרים לרוטב יחד), ומפזרים בערך כף מהגבינה הצהובה ומעט מפתיתי הגבינה הבולגרית והזיתים מעל.
  • 4 מרימים את שולי הבצק וסוגרים למעין צורת פרח. מכסים ומשהים שוב כרבע שעה.
  • 5 מרדדים בעדינות את הבצק הממולא כשהסגירה כלפי מעלה לעובי כס"מ, משמנים במעט שמן (מתוך 5 הכפות) את המחבת ואת פני הבצק, מפזרים מעל שומשום וקצח ומשהים כ- 10 דקות.
  • 6 מטגנים כל צד (על מחבת עם ציפוי טפלון/קרמי) על אש בינונית כ- 3 דקות עד הזהבה. אפשר גם לאפות - מורחים מעט שמן על פני הבצק, מפזרים מעט שומשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משהים למנוחה כ- 10 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 17.8% 21.9% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב