דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בחיתוכים)

  • הבצק
  • בצק פילו - 3/4 קופסת קרטון - סה"כ (375 גרם)
    מופשר ומוכן לשימוש
  • חמאה - 3 אריזות נייר - סה"כ (300 גרם)
    מומסת
  • המילוי
  • שקדים - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (16 גרם)
    קצוצים גס
  • פיסטוק - חופן (33 גרם)
    2 כפות - קצוצים גס
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • קינמון - 2 כפות שטוחות
    מעורבב עם חצי כוס סוכר
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מי ורדים - כפית (5 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בקלאווה מבצק פילו
  • 1 לשמן תבנית פיירקס ולהניח מעל 2 דפי פילו. להבריש את הדף העליון בחמאה מומסת ולהמשיך כך עד מחצית הבצק.
  • 2 לערבב את השקדים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון, ולפזר מעל שכבת הבצק העליונה.
  • 3 לכסות בעוד עלי פילו ולהבריש בחמאה כל 2 דפים (לא לשכוח). לצקת מעל את החמאה המומסת שנותרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 35-45 דקות או עד שמוכן.
  • 4 להכין את סירופ הסוכר: להמיס את הסוכר במים, להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות עד להסמכה. את מי הורדים להוסיף לקראת סוף הבישול. לצנן מעט ולמזוג מעל הבקלאווה החמה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

יש לזכור לכסות את העלים שטרם בשימוש במגבת לחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 37.7% 6.5% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב