מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בחיתוכים)
- הבצק
- בצק פילו - 3/4 קופסת קרטון - סה"כ (375 גרם)
- חמאה - 3 אריזות נייר - סה"כ (300 גרם)
- המילוי
- שקדים - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (16 גרם)
- פיסטוק - חופן (33 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- קינמון - 2 כפות שטוחות
- סירופ הסוכר
- סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
- מי ורדים - כפית (5 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 לשמן תבנית פיירקס ולהניח מעל 2 דפי פילו. להבריש את הדף העליון בחמאה מומסת ולהמשיך כך עד מחצית הבצק.
- 2 לערבב את השקדים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון, ולפזר מעל שכבת הבצק העליונה.
- 3 לכסות בעוד עלי פילו ולהבריש בחמאה כל 2 דפים (לא לשכוח). לצקת מעל את החמאה המומסת שנותרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 35-45 דקות או עד שמוכן.
- 4 להכין את סירופ הסוכר: להמיס את הסוכר במים, להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות עד להסמכה. את מי הורדים להוסיף לקראת סוף הבישול. לצנן מעט ולמזוג מעל הבקלאווה החמה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית פיירקס.
יש לזכור לכסות את העלים שטרם בשימוש במגבת לחה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.8% |
37.7% |
6.5% |
54% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב