דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

38 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (35-40 קציצות ביס)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות ביס מנגולד וחומוס
קציצות מנגולד וחומוס טבעוניות
  • 1 מחממים שמן במחבת ומטגנים את זרעי הכמון עד שנפתח טעמם, ואז מכניסים את הבצל עד להזהבתו. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות נוספות.
  • 2 בינתיים בתוך קערה עמוקה מערבבים יחד גרגירי חומוס מבושלים (ומגורדים גס במעבד מזון), תבלינים, שום וקמח חומוס עד שכל התערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את המנגולד והבצל, ומערבבים עד שהעיסה אחידה. למרות שהיא נראית מעט מיימית היא לא תתפרק מכיוון שהדבק שמייצרות הקטניות חזק מעין כמוהו.
  • שתי אפשרויות לפינאלה:
  • 1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. על תבנית תנור גדולה פורסים נייר אפייה, בעזרת ספריי השמן משמנים מעט את הנייר ומסדרים קציצות קטנות על התבנית. מכניסים לתנור ל- 35 דקות.
  • 2 מחממים שמן במחבת ויוצרים מהתערובת קציצות קטנות בעזרת שתי כפיות (בידיים זה מאוד מלכלך ודביק) למחבת. מוציאים לנייר סופג ומגישים.
  • הערות נוספות:
  • 1 בפינוק: כדאי להגיש עם טחינה בצד או על גבי לבאנה עם שמן זית. טעים להוסיף לסלט חסה או סתם ככה בנישנוש עם מקלות מלפפון וגזר.
  • 2 בהחלפות: את המנגולד בתרד, את החומוס בעדשים ירוקות, את שיני השום הקצוצות ב- 1.5 כפיות שום קפוא ואת הבשלנית... סתאאאם.
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את השמן לטיגון במידה ובוחרים באופציית הטיגון במקום אופציית האפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 17.1% 15.8% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב