דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    עדשים ירוקות מושרות ללילה
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לפי הצורך
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עדשים ירוקות
סלט עדשים ירוקות עם קישואים ופטרוזיליה
  • 1 לטגן בשמן את השום ושאר התבלינים במשך כ- 2 דקות, להוסיף את העדשים הירוקות המושרות ולערבב היטב.
  • 2 להוסיף כוס מים בהדרגה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך כ- 20 דקות או עד שהמים מתאדים. אם העדשים לא מתרככות אז להוסיף עוד כ- 1/2 כוס מים.
  • 3 להמשיך לבשל עד להתרככות העדשים הירוקות, להוסיף את הקישואים והפטרוזיליה, ולהמשיך לבשל עוד כ- 3 דקות. אפשר להגיש חם או קר.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון והשרייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 24.4% 16.5% 43.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב