דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז בסמטי לבן
אורז לבן עם תוספות
  • 1 על 2 כוסות אורז שנשטף וסונן להרתיח 3 וחצי כוסות מים.
  • 2 לשים קצת שמן (כף) בסיר שטוח, להוסיף את האורז, מלח, פלפל או כל תיבול שאוהבים ולערבב.
  • 3 לשפוך את המים הרתוחים, להגיע לרתיחה עם מכסה פתוח, לסגור את המכסה ולבשל על אש נמוכה בערך 10-15 דקות.
  • 4 לכבות את האש, לשים מגבת על הסיר ולכסות. להשאיר עד האכילה.
  • 5 לפני ההגשה לטגן עם מעט שמן (כף) בצל, שקדים לא מלוחים וקלויים וצימוקים, ולשפוך על האורז בזמן ההגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את האורז הבסמטי לאורז בסמטי מלא - מקבלים יותר סיבים תזונתיים ויותר מינרלים וויטמינים המצויים בקליפת האורז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 15.7% 50.4% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב