דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (על פי מתכון לקלתיות בקוטר 4 ס"מ)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי פיצוחים אישי בקרמל
מעדן אישי לאירוח ולפינוק, צילום: ראובן גד
  • 1 לתוך מחבת או סיר רחב יוצקים את הסוכר והמים, ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר מתחיל להינמס (5-7 דקות).
  • 2 תוך כדי שהסוכר נמס בקצוות מערבבים בעדינות עד שכל הסוכר נמס.
  • 3 לאחר שהסוכר נמס וקיבל צבע ענברי, יוצקים את המלח והשמנת המתוקה תוך כדי ערבוב (בזמן הוספת השמנת הקרמל יתקשה, זה בסדר לא צריך להילחץ מזה). זהירות! הקרמל שנוצר יכול לקפוץ קצת מהסיר ויכול לגרום לכוויה.
  • 4 ממשיכים לבשל את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
  • 5 מוסיפים את הפיצוחים הקלויים (לא משנה אילו, ניתן לערבב כל מיני סוגים) ומורידים מאש.
  • 6 מערבבים היטב ויוצקים לתוך קלתית הבצק הפריך האישית (תחתית הבצק).
  • 7 מקררים היטב ומגישים.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קלתית הבצק הפריך הבסיסי. אפילו ילדים יכולים להכין את הפאי (חוץ מבישול הפיצוחים). יש כל מיני חברות שמוכרות קלתיות מוכנות - אפשר למצוא בחנויות המתמחות במוצרי קונדיטוריה. בצק פילו או בצק עלים לא יתאימו למתכון. ראו הוזהרתם - הניחוחות שמשחררים הסוכר והפיצוחים יגרמו לסחרור קל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 37.7% 7.7% 49.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.73 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב