דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה

  • קמח עדשים אדומות - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • פטרוזיליה - 2 גבעול בינוני - סה"כ (20 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • בזיליקום - 2 עלים מגבעול אחד - סה"כ (4 גרם)
    קצוצים
  • כוסברה - 2 גבעול - סה"כ (6 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • שמיר - 2 גבעול - סה"כ (4 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חביתה טבעונית מקמח עדשים אדומות
חביתה טבעונית טעימה לארוחת הערב
  • 1 קוצצים את עשבי התיבול (רק עלים). ניתן להשתמש בקוביות תיבול קפואות - אם כך, מפשירים אותן לפני השימוש.
  • 2 בקערה מערבבים את קמח העדשים האדומות עם המים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד להזהבה.
  • 4 בקערה מערבבים את כל החומרים, ויוצקים מעל הבצל המטוגן במחבת.
  • 5 מבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית, עד שהצד התחתון מתמצק ומשחים.
  • 6 הופכים לצד השני ומחכים להשחמתו.
  • 7 הרי לכם חביתה טבעונית מושלמת - מגישים ואוכלים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 20.7% 35.7% 41.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב