ממרח פלפלים קלויים טעים וקל להכנה
1. חוצים את הפלפלים האדומים לאורכם ומנקים אותם מהגרעינים.
2. שוטפים ומניחים על נייר אפייה בתבנית כשצידם החתוך כלפי מטה.
3. אופים בחום של 200 מעלות למשך כ- 40 דקות עד שהקליפה משחימה. אפשר גם לקלות על אש גלויה עד שהקליפה משחירה מעט.
4. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד לרבע שעה. לאחר מכן, מסירים את הניילון הנצמד ומקלפים את קליפת הפלפלים.
5. מכניסים למעבד מזון (או בעזרת בלנדר ידני) את הפלפלים הקלויים יחד עם שאר החומרים וטוחנים.
6. בודקים תיבול ומאחסנים במקרר (נשמר שבוע ימים לפחות).
7. בתיאבון
הכמות שיוצאת: כ- 350 מ"ל ממרח. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.