דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שבלול בצק ממולא ללא גלוטן
מתאבן מושלם לשולחן הצליאקי
  • 1 שמים בקערה את הקמחים, סיבי הפסיליום, הסוכר והמלח.
  • 2 מערבבים בעדינות, מוסיפים את השמרים ומערבבים שנית.
  • 3 מוסיפים שמן, חומץ וכוס מים ולשים לבצק אחיד.
  • 4 מוסיפים תוך כדי לישה כל פעם מעט מים עד לקבלת בצק חלק וממש מעט דביק.
  • 5 מכסים בשקית ניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה וחצי (הבצק תופח אך אינו מכפיל את נפחו).
  • 6 בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי: קולפים וקוצצים את הבצל, ומטגנים בשמן עד שקיפות.
  • 7 שוטפים את עלי הסלק ומסירים כ- 3 ס"מ מהקצה הלבן שלהם, קוצצים ומוסיפים לסיר.
  • 8 מוסיפים רבע כוס מים ומאדים תוך בחישה מדי פעם.
  • 9 לאחר שהעלים התרככו מתבלים, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 10 מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומשאירים לקירור.
  • 11 בידיים מקומחות לשים את הבצק שתפח, מרדדים על משטח עבודה לעלה גדול ודק בעובי של כ- 2-3 מ"מ, מפזרים ומורחים את המילוי בצורה אחידה על פני הבצק תוך השארת שוליים נקיים של כ- 1 ס"מ ומגלגלים לכרוכית ארוכה.
  • 12 את הכרוכית הממולאת מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 13 מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לתפיחה של כחצי שעה.
  • 14 מברישים שמן זית על השבלול ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד השחמה למשך כ- 35 דקות.
  • 15 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלק ואת סיבי הפסיליום. את השבלול הממולא הגדול אפשר להניח בצלחת על השולחן וכל סועד בוצע או חותך בעזרת סכין לפי רצונו. המילוי המוצע כאן הוא של עלי סלק (ניתן להמירן לתרד) וגבינה מלוחה וצהובה. טבעוניים יכולים להכין ללא הגבינות ולהוסיף מחית תפוחי אדמה במקום. ניתן למלא בשלל מילויים בדומה לבורקס. כמות הבצק אינה גדולה ואפשר בקלות ללוש בידיים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 20.1% 10.9% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב