מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים אפויים פיקנטי וטעים
- 1 מקלפים את החציל (לא את כולו אלא קילוף זברה - פסים), חותכים לקוביות די גדולות ומניחים על נייר אפייה בתבנית של התנור. ממליחים ומזלפים מעל שמן זית. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 50 דקות עד שהחצילים מוכנים.
- 2 בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות, הפלפל האדום, השום והפלפל החריף, מערבבים היטב, מוסיפים את המים (כף, לא יותר) ומאדים כ- 5 דקות.
- 3 מוסיפים את החצילים, ממליחים שוב במידת הצורך ומוסיפים את הפפריקה (אין כל כך צורך כי כבר נהיה צבע יפה). לסיום מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ונהנים.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10% |
37.6% |
6.9% |
45.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב