דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים האפויים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח - כפית גדושה
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שאר מצרכי הסלט
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קלופות וחתוכות לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 3 שיניים
    חתוכות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    חתוך
  • מים - כף (10 מ"ל)
  • פפריקה - כף שטוחה
    גרוסה מתוקה (לא חובה)
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים אפויים משגע
סלט חצילים אפויים פיקנטי וטעים
  • 1 מקלפים את החציל (לא את כולו אלא קילוף זברה - פסים), חותכים לקוביות די גדולות ומניחים על נייר אפייה בתבנית של התנור. ממליחים ומזלפים מעל שמן זית. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 50 דקות עד שהחצילים מוכנים.
  • 2 בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות, הפלפל האדום, השום והפלפל החריף, מערבבים היטב, מוסיפים את המים (כף, לא יותר) ומאדים כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את החצילים, ממליחים שוב במידת הצורך ומוסיפים את הפפריקה (אין כל כך צורך כי כבר נהיה צבע יפה). לסיום מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ונהנים.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 37.6% 6.9% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.89 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב