מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים ירוקות טעים ומזין לחורף
- 1 להשרות את העדשים הירוקות במים כשעה (מומלץ). להכנה מראש: לחתוך את הגזר לעיגולים, את תפוח האדמה והבטטה לקוביות, את הבצל לרצועות ואת הדלעת לקוביות גם כן.
- 2 לחמם את שמן הזית בסיר, להוסיף את הירקות החתוכים ולטגן קלות על אש בינונית.
- 3 להוסיף כ- 3.5 כוסות מים ולבשל כרבע שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- 4 להוסיף את העדשים הירוקות השטופות, המושרות והמסוננות, הפטרוזיליה והשמיר (לא קצוצים אלא שלמים), ולהוסיף מים עד לכ- 3/4 מגובה הסיר (אפשר טיפה יותר).
- 5 לתבל במלח, פלפל שחור, כמון וכורכום, ולבשל במשך כ- 20 דקות עד לריכוך העדשים (לבדוק מדי פעם).
- 6 ניתן להגיש כך או שניתן לרסק באמצעות בלנדר - טעים כך או כך.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לתבל גם באבקת מרק עוף אך לא מומלץ מבחינה בריאותית.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
21.5% |
5.1% |
17% |
56.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב