מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 621 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ירקות במילוי אורז ברוטב חמצמץ
- 1 לחתוך את החלק עם הגבעול של הפלפלים (אפשר להשאיר כקישוט ואפשר לזרוק) ולהשאיר אותם פתוחים ללא "מכסה". את הקישואים לחתוך לחצאים, לרוקן את תוכנם ולשים בקערה. כמובן שאפשר למלא בצלים, עגבניות, כרוב ו/או כל ירק נוסף שאוהבים.
- 2 להוסיף לקישואים בקערה בצל, עגבניה, פלפל אדום ופטרוזיליה קצוצה (לא לסחוט את הנוזלים - חשוב שיישארו כדי שהאורז לא ייצא יבש).
- 3 לשטוף היטב כוס וחצי של אורז עגול ולהשרות במים חמים בזמן שמכינים את הירקות למילוי.
- 4 לתבל את המילוי במלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, סוכר, פפריקה ומיץ לימון.
- 5 לסנן את האורז ולהעביר לקערה של המילוי עם הירקות המגורדים והתבלינים. לערבב ולמלא את הירקות במילוי.
- 6 לסדר את הירקות בסיר ולשפוך את הרוטב בין הירקות הממולאים.
- 7 הכנת הרוטב: לערבב בקערה את כל המרכיבים.
- 8 לבשל על אש גבוהה עד שמבעבע, להנמיך את האש להכי נמוכה ולהמשיך לבשל למשך 30-45 דקות. מדי פעם לשפוך מהרוטב על הממולאים כדי שהאורז לא יתייבש. לשים לב שהרוטב לא מתאדה ונשרף. במידה וחסר מים להוסיף.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.9% |
2.8% |
11.5% |
73.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב