דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 621 גרם למנה\יחידה

  • הירקות למילוי
  • קישוא - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.31 ק"ג)
    לחתוך לחצי ולרוקן את המילוי
  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
  • פלפל צהוב - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (366 גרם)
  • המילוי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מגורד
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    מגורדת
  • פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (93 גרם)
    קצוץ דק
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • אורז עגול -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
    שטוף ומושרה
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בטעם עוף - כפית שטוחה (7 גרם)
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או חצי כפית מלח לימון
  • הרוטב
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • רסק עגבניות - כף (43 גרם)
    כף גדושה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - כפית (5 מ"ל)
    טבעי (או חצי כפית מלח לימון)
  • אבקת מרק בטעם עוף - כפית שטוחה (7 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממולאים חמצמצים
ירקות במילוי אורז ברוטב חמצמץ
  • 1 לחתוך את החלק עם הגבעול של הפלפלים (אפשר להשאיר כקישוט ואפשר לזרוק) ולהשאיר אותם פתוחים ללא "מכסה". את הקישואים לחתוך לחצאים, לרוקן את תוכנם ולשים בקערה. כמובן שאפשר למלא בצלים, עגבניות, כרוב ו/או כל ירק נוסף שאוהבים.
  • 2 להוסיף לקישואים בקערה בצל, עגבניה, פלפל אדום ופטרוזיליה קצוצה (לא לסחוט את הנוזלים - חשוב שיישארו כדי שהאורז לא ייצא יבש).
  • 3 לשטוף היטב כוס וחצי של אורז עגול ולהשרות במים חמים בזמן שמכינים את הירקות למילוי.
  • 4 לתבל את המילוי במלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, סוכר, פפריקה ומיץ לימון.
  • 5 לסנן את האורז ולהעביר לקערה של המילוי עם הירקות המגורדים והתבלינים. לערבב ולמלא את הירקות במילוי.
  • 6 לסדר את הירקות בסיר ולשפוך את הרוטב בין הירקות הממולאים.
  • 7 הכנת הרוטב: לערבב בקערה את כל המרכיבים.
  • 8 לבשל על אש גבוהה עד שמבעבע, להנמיך את האש להכי נמוכה ולהמשיך לבשל למשך 30-45 דקות. מדי פעם לשפוך מהרוטב על הממולאים כדי שהאורז לא יתייבש. לשים לב שהרוטב לא מתאדה ונשרף. במידה וחסר מים להוסיף.
  • 9 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 2.8% 11.5% 73.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב