מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות כמנה עיקרית (סיר 5 ליטר))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק שעועית עם הרבה ירקות
- 1 מבשלים את השעועית (אני אוהבת להשתמש בשעועית בובס (בובעס) אך ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה קטנה), ושומרים מעט מהנוזלים שהתבשלה בהם (אגב, קטניות לא מבשלים עם מלח כי הן לא מתבשלות עד הסוף).
- 2 מחממים את הסיר על אש בינונית, מוזגים השמן ומחכים דקה עד שיתחמם. מוסיפים את הכרישה והבצל, מכסים ומאדים עד הזהבה והתרככות הכרישה.
- 3 מוסיפים את השום (פרוס דק), מערבבים ומחכים דקה (לא יותר כיוון שהשום מפתח מרירות).
- 4 מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים, קוביות העגבניות ורסק העגבניות, ומערבבים (אם הבצל מתחיל להישרף יש להוסיף מעט מים).
- 5 מוסיפים את השעועית המבושלת ומים שיכסו את הכל ועוד מעט (עד 3-4 ס"מ משפת הסיר).
- 6 מוסיפים את כל העליים והתבלינים (לא כולל המלח), מביאים לרתיחה של 15 דקות ואח"כ 35 דקות על אש בינונית-נמוכה. בסוף מוסיפים את המלח לפי הטעם.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אופציות לגיוון: נקניקיות (אני אוהבת מרגז) פרוסות, לחם שום קלוי עם גבינה קשה בהגשה.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.3% |
12.4% |
16.3% |
64% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב